באופן עקרוני, כל תנור יכול לשמש לטובת אפיה. עם זאת, יש הבדלים בין סוגים שונים של תנורים וגם בין סוגים שונים של מאפים. אם רוצים ליהנות מהיתרונות של התנור, צריך להביא בחשבון את התכונות שלו. התכונות של כל תנור אמורות להיות מפורטות על ידי היצרן ומטרתן היא לאפשר השוואה בין פתרונות האפייה הרלוונטיים. ספציפית עם פיתות למשל, צריך להשתמש בתנור מיוחד שיש לו כמה תכונות.
התכונה הכי בולטת של תנור לאפיית פיתות היא היכולת להגיע לטמפרטורות גבוהות ולשמור עליהן. בגלל שפיתות טובות אופים בדרך כלל בטמפרטורה של 300-400 מעלות, יש צורך בתנור ייעודי שמסוגל לספק אותן. חוץ מזה, הערך המוסף של תנור לאפיית פיתות נובע מעצם כך שהוא מבצע את האפייה בתוך 45-60 שניות בלבד.
מה המשמעות של פעולת אפייה מהירה?
מהירות במהלך השימוש בסוגים שונים של תנור לאפיית פיתות עולה בקנה אחד עם הצרכים של המאפייה או הקונדיטוריה. כאשר משתמשים בתנור ייעודי שמסוגל לאפות את הפיתות במהירות, עומדים בצרכים וברצונות של הלקוחות. זה קורה בעיקר במאפייה שמסוגלת לספק מאות פיתות בשעה לטובת צרכים סיטונאיים, במטבחים תעשייתיים של בתי מלון או מוסדות ציבור וגם בסניפי רשתות גדולות של בתי קפה.
במילים אחרות, המשמעות של פעולת אפייה מהירה בתוך תנור לאפיית פיתות היא הכנסות גבוהות יותר. מהבחינה הזו, הוצאה חד פעמית על התנור היא השקעה משתלמת לכל דבר ועניין. בזכות ההשקעה הזו בתנור, בעלי מאפייה או קונדיטוריה יכולים להגדיל את מחזור המכירות ואת ההכנסות שלהם.
בסופו של דבר, תנור לאפיית פיתות מוכיח את עצמו בטווח הקצר והארוך והוא משמש גם לטובת הגדלת מחזור המכירות של העסק.