כלי הגשה יפנים ידועים ביופיים וייחודם. כך נוצר שוק מתפתח של איסוף כלים אלו גם בעולם המערבי. אנשים רוצים לנצור לעצמם מעט מההיסטוריה המפוארת היפנית על ידי סט וינטג' מיוחד ומעוטר. מעבר לאוספים של אנשים פרטיים, גם מסעדנים מובילים החלו להבין את הייחודיות ואת היופי שכלים אלו יכולים להוסיף למנות שלהם, כשהן מוגשות לסועדים. זאת הסיבה המרכזית שהחלו לשלב כלים אלו בעסקים מובילים במיוחד בתחום המזון.
כלי הגשה יפני משולבים במסעדות שונה, לא רק כאלו שמוכרות אוכל אוריינטלי. היופי של הכלים האלו הוא בהחלט אוניברסלי ולכן הם משולבים במסעדות מכל הסוגים. היום ניתן למצוא במסעדות שונות כוסות, צלחות, סכום וכלי הגשה יפנים. לעיתים גם במטבח מתהדרים השפים בסכינים יפניות שנחשבות חזקות במיוחד ואיכותיות.
ייצור כלי הגשה יפנים
על פי המסורת, כלים יפנים נוצרים בידיים אחד אחד. עבודת היד הזו נשמרת בחלקה עד היום ועדיין מייצרים כלים יפנים בשיטות המסורתיות. לצד זה, ישנו גם ייצור מסחרי יותר של כלים. היצור המסחרי לא יורד מאיכותו ומאיכות החומרים מזה שנעשה ביד, עם כי הוא פחות נחשב על ידי חובבי הכלים היפנים. בין אם הכלים נוצרים בעבודה יד או בין אם במפעל, תמיד תישמר איכות החומרים מהם עשויים. היפנים משתמשים עבור הכלים שלהם בעיקר בפורצלן, חימר, חרס או זכוכית. זאת כאשר הדגש יהיה כמובן העיצוב הייחודי.
העיצוב המיוחד של כלי הגשה יפנים הוא זה שכובש את העין כשהם מונחים על השולחן וזאת הסיבה המרכזית שמסעדות איכותיות רבות בוחרות לשלב כלים יפנים כחלק מעיצוב המנות. המנות יוצאות בכלים מיוחדים שלא ניתן להתעלם מהם והמנות הופכות מיוחדות עוד יותר. השולחן במסעדות אלו יהיה בדרך כלל צבעוני ומהודר במיוחד בגלל השילוב של הכלים המסורתיים והמיוחדים הללו.