המטרה העיקרית של תרומת מזון היא לסייע למשפחות נזקקות. כאשר משפחות נזקקות מקבלות תרומה מן הסוג הזה, הן יכולות להפסיק לדאוג לתקופה מסוימת מהצורך לאסוף מזון, להכין אותו ולבשל אותו. בנוסף, המטרות של תרומות כאלה הן לעזור בתקופות קשות שבהן הביקוש למזון מבושל או גולמי עולה על ההיצע – כמו למשל בתקופת החגים, בחופש הגדול וכן הלאה.
עוד מטרה של תרומת מזון היא לנצל טוב יותר את המשאבים הקיימים ולמנוע בזבוז. כאשר תורמים חלק מהמזון, מצילים אותו מפני השמדה ומצמצמים משמעותית את השימוש במשאבי מים, חשמל, גז ועוד. במקביל, אפילו תרומה אחת של מזון שמגיעה למשפחה נזקקת במקום לפח האשפה יכולה לסייע לשמור על איזון אקולוגי ועל כדור הארץ.
איך לוקחים חלק בהעברת תרומת מזון?
הדרך לגלות רוח התנדבותית ולסייע לתהליך של תרומת מזון היא להצטרף לאחד הארגונים שעוסקים בנושא. את המידע על ארגוני ההתנדבות ניתן לקבל באתרי האינטרנט, ברשתות החברתיות, דרך פרסום ברדיו או כמובן בעיתונות הכתובה. בד בבד, כדאי להישאר עם אצבע על הדופק כדי לקבל המלצות על ארגוני התנדבות מחברים ובני משפחה שמכירים אותם באופן אישי.
ההיבט הטכני של תרומת מזון חשוב לא פחות מהשאלה איך אוספים את המזון או כיצד מצטרפים אל גופי ההתנדבות. בהיבט הזה, מנסים למשל לייעל את התהליך שכולל הצלה של המזון מבתי האוכל והמסעדות, איסוף שלו בצורה מסודרת, שינוע שלו במשאיות והבאה שלו עד לפתח הבית של המשפחות הנזקקות.
לסיכום, קשה להתעלם מהחשיבות של תרומת מזון וכדאי להביא בחשבון גם את המשמעות שלה עבור גברים ונשים בגילאים שונים. אם רוצים להצטרף למאמץ, ניתן לעשות זאת באמצעות התנדבות אפקטיבית.